Sisällön tarjoaa Blogger.

Leuka pystyyn




Tällä hetkellä makaan patjalla MuTe-luokan lattialla. Minulla on treeneistä pieni tauko ja ajattelin kirjoittaa hetken: Kolmen metrin päässä minusta bändi harjoittelee toisen puoliajan romanttisen kohtauksen kappaletta. Oloni on hyvä, vaikkakin väsynyt. Stressi ja jännitys alkavat pikkuhiljaa väistyä tekemisen hauskuuden tieltä, ja lähestyvä ensi-ilta herättää päivä päivältä enemmän innostusta ja motivaatiota. Nyt Vilma lössähti patjalle viereeni ja keskeytti mun ajatuksen...

Ariel Moore on hahmo, johon minun itseni on helppo samaistua. Pastorin tytär elää tiukkojen sääntöjen sanelemana, epätoivoisesti pyrkien Bomontista pois. Bomontissa on nimittäin laki, ja laki on pastori, hän on valta. Eikä laista ole isäksi. Bomont ei kykene muuttumaan, kuten ei sen lakikaan. Ariel on onneton, kunnes Chicagon siirrännäinen Ren tuo mukanaan palan toivoa kaupunkiin. Ren elää kaikesta siitä tanssista, rakkaudesta ja ilosta, jonka Bomont on nuoriltaan kieltänyt. Hän näyttää nuorille tien vapauteen ja on valmis taistelemaan sen puolesta.

Footloosen ansiosta olen päässyt tutustumaan aivan upeisiin ihmisiin. Pienestä alkuhermostuksesta ja lähes ylitsepääsemättömästä ujoudesta huolimatta pääsin nopeasti porukkaan mukaan. Kaikki ovat kannustavia eikä kukaan mollaa epäonnistumisista, vaikka mua kuulemma onkin helppo kiusata. Treeneihin on aina kiva tulla, ja on hienoa huomata kuinka homma etenee. Treeneissä tuleekin viivyttyä niin kauan, että kun vihdoin palaa kotiin, äiti on ovella vastassa halaamassa ja kertomassa kuinka minua oli ikävä.

Footloose projektina vaatii kaikilta valtavan työpanoksen. Biisit ovat teknisesti todella vaikeita, ja roolista riippumatta tekemistä lavalla riittää. Alttoäänen omaavana nuorena naisena musikaalibiisien korkeus tuli pienenä shokkina. Korkeat äänet pakottivat minut treenaamaan laulutekniikkaa yhä enemmän ja kyllä niihin kohta ylletään! Parasta oli tajuta, ettei kaiken vielä tarvitse olla ihan täydellistä. Eikä mistään ehkä ihan täpötäydellistä koskaan tulekaan, mutta tästä tulee mieletöntä!

Elli Jukkala
Ariel Moore

Ei kommentteja: