Sisällön tarjoaa Blogger.

Ei elämä oo himmee


- Lauletaaks siin oikeest et "ei elämä oo himmee"?
- Hah, ei vaa et "ei elämä ohi mee".
- No en mä nyt moista ymmärtäny, murre o liia vahva.

Näin totean meidän koreografille ja tanssinopettajalle (menikö ne termit nyt oikein) Netta Salonsaarelle, kun harjoiteltiin teatterin aulassa ensimmäisen kohtauksen asioitamme muutama viikko sitten. Koko ensimmäinen puolisko tästä prokkiksesta alkaa jo ollakin minun osalta kondiksessa, sillä harjoitukset ovat määrätietoisia ja etenevät nopeasti.

Kun saavuin musikaaliin valmistavalle kesäkurssille, en olisi ikinä voinut arvata millaiseksi se kehittyisikään, saati mitä minä itse saisin kokea. Jo keskeneräisenä tämä vaikuttaa elämää isommalta asialta josta kerron lapsenlapsilleni kiikkutuolissa. Estradin teatterilinjalla taidetta ja teatteria harrastavana halusin tietenkin näyttelemään lavalle. Ja sinne pääsinkin, taustanäyttelijäksi. Enkä vain näyttelemään, vaan myös tanssimaan! Puheroolia ei tullut, koska laulussani on vielä kehittämisen varaa. En yllättynyt tästä, mutta tanssi tuli kokonaan yllätyksenä: en ole koskaan harrastanut tanssia.

Roolijaossa Netta sanoi minun tanssivan hyvin, ja ehkä niin teenkin, mutta huomasin nauttivani tanssimisesta. Pidän uuden oppimisesta ja musikaalin tuomista haasteista. Tunnen harjoituksissa olevani elementissäni saadessani tehdä jotain minulle niinkin mieluista kuin kehollinen ilmaisu ja taiteen luominen. En sano mikrofoniin sanaakaan, joten pystyn keskittymään keholliseen työskentelyyn uudella tavalla ja paremmin kuin koskaan aiemmin. Näytellessäni ja tanssiessani euforian tunteeni vain kasvaa ja saavutan flow-tilan nopeasti.

On syytä arvostaa työryhmää. Sanat “innostava, riemukas, motivoiva, rento ja työkyvykäs” ovat ensimmäisenä mieleeni tulevat sanat, ja ne kuvaavat porukkaamme täydellisesti. Harkkoihin on aina ilo ja nautinto tulla! Vaikka tiukat aikataulut, pitkät treenit ja vahva sitoutuminen vaikuttavat omaan elämääni, odotan palavalla ja päivä päivältä kasvavalla innolla esityskautta. Musikaali tuo uutta ja erilaista väriä arkeeni, joten “ei elämä oo himmee” todella taitaa pitää paikkaansa.

Aapo Loimalahti
Kaupunkilainen/tanssija


Ei kommentteja: